Iedereen in Oostende kent het “den hof”, daarmee bedoelen we het Leopold-park in Oostende. Het park ligt er al sinds 1870 en werd aangelegd door tuinarchitect Louis Fuchs.

Sinds enkele jaren leeft “den hof” weer op, er worden tal van evenementen georganiseerd. De sfeer is er telkens fantastisch en door de verlichting is het leuk vertoeven in het park.

Ieder evenement die doorging, tenminste als het mooi weer was, was een schot in de roos. Begin deze zomer begonnen er echter opnieuw problemen. Buurtbewoners klaagden over het teveel aan evenementen in het park en ze willen terug een rustige omgeving om in te wonen.

Afbeeldingsresultaat voor theater aan zee leopoldpark

De omwonenden verenigden zich in een actiecomité

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst, buiten en water
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Winterijs in gevaar?

Afbeeldingsresultaat voor winter in het park oostende

Het actiecomité dat blijkbaar al afspraken heeft gemaakt met de burgemeester zou willen dat het na 22.00 stil wordt in het park. Dat betekent een groot probleem voor de kerstmarkt of “Winter in het park”. Een kerstmarkt is een gezellige plaats met ruimte voor een feestje.

Dit jaar moesten de kraampjes al opvallen vroeg toe. Het zal dus alleen nog maar erger worden. Als dit het geval zou zijn dan wordt “Winter in het park” een domper…

Bart Tommelein was gisteren behoorlijk onduidelijk over wat er nu juist moet gebeuren.

Onroerend erfgoed

Ook de cel onroerend erfgoed blijkt zich in deze materie te moeien. Zij vinden dat het park meer tijd nodig heeft om te herstellen na evenementen en willen daardoor dat er minder activiteiten in het park doorgaan.

Zij adviseren dan ook om Winter in het Park niet te laten doorgaan, we zullen zien wat er wordt beslist. Er is een contract met de organisatoren voor een periode van drie jaar, dit jaar zou het laatste jaar kunnen zijn.

Verliezen we dan opnieuw een troef in Oostende?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in