Stad Oostende bereidt zich volop voor op de exitstrategie die de Nationale Veiligheidsraad gisteren bekend maakte. Het gaat onder meer over de verspreiding van mondmaskers en de heropening van winkels na 11 mei. Evenementen in juni kunnen niet doorgaan.

Theater aan Zee
Het College van Burgemeester en Schepenen besliste dat er ook in de maand juni geen evenementen toelaten zijn in Oostende. Dat betekent onder andere dat de culinaire evenementen À ‘l Ostendaise en Barrio Cantina niet kunnen doorgaan. De Nationale Veiligheidsraad bepaalde eerder al dat massa-evenementen verboden zijn tot en met 31 augustus. Vanuit die optiek besliste het College dan ook dat Theater aan Zee, het meerdaagse theaterfestival, dit jaar niet kan doorgaan. De organisatie van de Paulusfeesten en Ostend Beach lieten zelf al weten dat ze de evenementen dit jaar niet organiseren. 

De Nationale Veiligheidsraad kondigde gisteren aan dat ze na 8 juni zal bestuderen of kleinere openluchtevenementen kunnen doorgaan. Stad Oostende wacht de komende weken af bekijkt dan in welke mate kleinschalige alternatieve evenementen in de zomer mogelijk of wenselijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in