Eindejaarsevenementen

Stad Oostende blijft voorlopig uitgaan van een eindejaarsperiode met een aantal evenementen die kunnen doorgaan omdat ze buiten en coronaproof georganiseerd zullen worden. Dan gaat het bijvoorbeeld over Winter in het Park in het Leopoldpark of de Lichttunnel in de Adolf Buylstraat. Bij de Lichttunnel zal niet gewerkt worden met klank- en lichtshows op vaste tijdstippen, maar zal er een permanente sfeer- en lichtanimatie zijn waardoor een goede spreiding van het publiek gegarandeerd is.

Het DS Podcastfestival dat begin december gepland stond, wordt door organisator De Standaard uitgesteld naar begin april. Ook de Nieuwjaarsduik zal dit jaar niet doorgaan. Stad Oostende besliste zelf om het Eindejaarsvuurwerk voor dit jaar af te gelasten. De Nieuwjaarsreceptie voor inwoners en tweedeverblijvers (normaal gepland op 9 januari) en de aanpak hiervan wordt de komende weken verder bekeken.

Besmettingscijfers

In vergelijking met de corona-update van begin deze week, zijn de besmettingscijfers in Oostende nog gestegen. De afgelopen 7 dagen waren er 600 positieve gevallen geregistreerdRelatief gaat het om 837,4 besmettingen per 100.000 inwoners.

In drie woonzorgcentra is er telkens één bewoner besmet geraakt en in één voorziening met assistentiewoningen zijn er vier personen positief. In de Oostendse scholen zijn er de afgelopen week 111 leerlingen en 35 personeelsleden gemeld met een covid-besmetting. Het merendeel van de besmettingen gebeurde wel buiten de school zelf.

In de Oostendse ziekenhuizen liggen momenteel 62 personen met corona, waarvan 4 intensieve zorgen krijgen. Opvallend is dat de ziekenhuizen melden dat er ook heel wat mensen opgenomen worden voor niet coronagerelateerde zaken (breuken, andere ziektes,…) maar dat dan bij testing blijkt dat ze ook positief zijn op corona, vaak zonder enig symptoom. Daaruit kan afgeleid worden dat het virus nog ruimer circuleert dan uit de besmettingscijfers na een PCR-test kan worden afgeleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in