Na onze oproep naar getuigenissen over wat er nu exact is gebeurd op het Breakwater Festival, waardoor het zaterdag werd stilgelegd, kregen we een aantal getuigenissen binnen van mensen die erbij waren.

Wat een feest moest worden…

Jaarlijks organiseert de Reddersclub van Oostende een evenement, al een paar jaar onder de noemer Breakwater Festival. Dit jaar was het evenement uitverkocht.

Nog vrij vroeg op de avond zorgden een paar enkelingen voor problemen en ontstonden er kleinere vechtpartijen op het terrein. De organisatie was hier blijkbaar niet op voorzien.

Dj verstomd door het optreden van politie

Matar Pointblank De promoter kwam het podium opgelopen en vroeg me (redelijk overstuur) of we konden stoppen. Niet omdat het te luid stond maar omdat het uit de hand aan het lopen was. Ik was dit met hem aan het overleggen toen de politie het podium opstormde, 1 van die agenten me bij de keel vastnam en riep “JE GAAT DAT HIER NU STOPPEN!”.

Ik heb de boel platgelegd en ben van het podium geëscorteerd. Na meerdere malen zijn naam te vragen en hij die niet wou geven probeerden we een foto te nemen van de politieman in kwestie. Zodanig dat we klacht kunnen indienen tegen die agressieve man.

Daarop reageerde hij zeer agressief en ons is beginnen aanvallen met knuppels en vuisten! Het vuur stond in zn ogen. Totaal onnodig want moest hij me op een normale, volwassen manier gevraagd hebben om de muziek te stoppen was er geen probleem geweest. 

Gebrekkige organisatie

Zelf hadden wij weken voordien voorgesteld aan de organisatie om vroeger op te treden, om zo situaties te voorkomen. Maar de organisatie wou ons zelf absoluut op dit uur zetten. Er stonden geen deftige barrières aan het podium (al staat dit in onze rider) en de security was onderbemand!

Ze waren hier dus totaal niet op voorzien en jullie zijn daar de dupe van! Zo sluiten wij nooit graag af en zijn bij deze zwaar teleurgesteld in de Lokale Politie Oostende en de organisatie!

Politie zou er moeten zijn om je te helpen, niet om je bang te maken! En de organisatie moest hierop voorbereid zijn, een zeer triestige zaak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in