Het einde van de Paulusfeesten nadert en dus is het tijd om nog eens goed te feesten op de Paulusfeesten. Vanavond start om 19.00 de grote Q-party op Pier en Pol.


Vanaf 19.00 start de Q-Party met Q-DJ’S MAARTEN VANCOILLIE, DOROTHEE DAUWE EN BART-JAN DEPRAETERE. Inclusief een sessie van Het Foute uur, ambiance verzekerd dus!

Q-Music neemt een avond het volledige Pier en Pol plein over met veel toeters, bellen, dj’s en een show om u tegen te zeggen! 

Activiteiten op het Paulusplein

13:30 KINDERANIMATIE – KINDERSPEL

Groot kinderspel met ouders

14:00 GAUDIA CANTICORUM

Gaudia Canticorum, latijn voor ‘Vreugde door het zingen’ is een vierstemmig gemengd koor dat een gevarieerd, licht verteerbaar genre brengt: pop, musical, filmmuziek, gospel en Franse chanson komen in het repertoire aan bod. Zelfs af en toe een klassiek werk schrikt hen niet af.

15:00 POËZIE DOOR COLLECTIEF VRIJHAVEN

Kom kijken naar de unieke voorstelling van het sociaal-artistieke poëzieproject ‘Vrijhaven’ met Kenny Callens, Ann Cael en Peter Holvoet-Hanssen. Het was een groot succes tijdens Kunstenfestival Watou en sindsdien een belevenis ‘on the road’. Zij presenteren op theatrale wijze hun dichtbundel ‘naar Nergens’ i.s.m. de sociaal-artistieke vzw’s Wit.h (Kortrijk) en De Figuranten (Menen). De zwerftochten van Kortrijk naar Watou, van Menen ‘naar Nergens’ inspireerden Peters warm onthaalde testament ‘Blauwboek’. De verzen van dit trio zijn verrassend én diep ontroerend.

17:30 LITTLE KIM & ALLEY APPLE 3

Little Kim & the Alley Apple 3 brengt een mix van oud en nieuw … retro muziek in een moderne jas, die je terug flitst naar de sfeer van de jaren 40 en 50. Ze spelen op oude instrumenten uit hetzelfde tijdperk: jaren 30 National Resonators, jaren 40 Gibson, archtopgitaar, een contrabas uit 1800, …Swingen en dansen maar

19:00 THE POLECATS

Een reizend gezelschap van 5 hemelse vrouwen uit helse tijden. Ze brengen elk hun eigen verhaal verteld door middel van (paal)dans. Het speelt zich af in de tijd van de circusfreaks en de verloren vrouwen. De ene danst als een engel de ander alsof ze bezeten is van de duivel.

20:00 BELLE STARR & THE BOOT JACKS

Belle Starr & The Boot Jacks is het nieuwe project rond zangeres, comédienne en multi-talent Ariane Van Hasselt. Begeleid door een trio van doorwinterde rasmuzikanten blaast ze sinds kort een frisse wind door het Roots-muziek landschap. Die rasmuzikanten zijn niemand minder dan Jimmy Hontelé (Howlin’ Bill, Eastville Sinner) op gitaar, Bas Vanstaen (The Baboons, Walter Broes & His Mercenaries) op contrabas en Dennis de Gier (Shakedown Tim, the Soul Messiahs) op drums. Samen brengen ze een stomende mix van rock’n’roll, country, swing en rhythm’n’blues die je gegarandeerd aan het dansen brengt!ND

21:00 THE POLECATS

Een reizend gezelschap van 5 hemelse vrouwen uit helse tijden. Ze brengen elk hun eigen verhaal verteld door middel van (paal)dans. Het speelt zich af in de tijd van de circusfreaks en de verloren vrouwen. De ene danst als een engel de ander alsof ze bezeten is van de duivel.

22:00 DRY RIVERBED TRIO (NL)

Dusty Ciggaar (gitaar), Darryl Ciggaar (drums) en Ronald Tilgenkamp (contrabas) vormen samen Dry Riverbed Trio. Authentieke rockabilly en blues uit de jaren 40 en 50 weten deze heren uit Dordrecht perfect te kneden tot een eigen sound. Op hun debuutplaat Chained and Bound (Dox Records) horen we een opwindende mix van country, rockabilly, blues en gospel in een hedendaags kleedje. Live spat de energie en het spelplezier van het podium. Swingend, rauw, opzwepend en perfect om het Pauluspleintje op stelten te zetten

23:15 STINSTAGE DJ’S

Voor de liefhebbers van verrassende feestjes zijn de eigenzinnige Stinstage Dj’s al lang geen onbekenden meer. Zolang iets rockt, swingt, heupwiegt of knalt komt het voorbij. Ze graven in de betere ska, surf, soul, garage, punk, blues, country, rockabilly en aanverwante rootsmuziek onder het motto: no rules, great music!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in