Carnaval 2021 in Oostende gaat niet door omdat het niet corona-proof georganiseerd kan worden. Die beslissing werd genomen door bevoegd schepen Maxim Donck in samenspraak met de carnavalsverenigingen in Oostende. Wel komt er een lichtstoet in de plaats die zal plaats vinden in het tweede weekend van september.

voor Oostende is het niet mogelijk om te verplaatsen naar de zomer omdat er dan al te veel activiteiten in Oostende zijn. In het tweede weekend van september komt er een lichtstoet omdat er tegen dan al vooruitzichten zijn op beterschap, is dat niet het geval dan gaat de stoet niet door.

Er komt een terugkeer naar een oude traditie met de organistatie van een lichtstoet, in de vooravond is dat een optocht met praalwagens die versierd zullen worden met verlichting. Ook de toeschouwers krijgen een lichtje en dat wordt dan afgesloten met een groot feest achteraf.

Het carnaval wordt dus van een weekend terug gebracht naar één dag een stukje verderop in het jaar. Voor carnaval van 2022 dat op gang geschoten wordt in november 2021 zouden er geen problemen meer verwacht worden laat Maxim Donck nog weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in