Eerder hadden Stad Oostende en de carnavalisten al beslist om dit jaar geen carnaval te vieren omwille van de coronapandemie. Om het gemis wat op te vangen, is er een opvallende fototentoonstelling te zien in de Nieuwe Gaanderijen.

De Amerikaanse fotograaf Miles Ladin bracht tussen 2010 en 2020 onder andere carnavals in Oostende en Binche in beeld en toont dus nu een selectie in de openluchttentoonstelling ‘And The Revel Went Whirlingly’.

Jaar na jaar bracht de Amerikaanse fotograaf Miles Ladin de zombieparade in Asbury Park, New Jersey in beeld. Duizenden gruwelijk gekostumeerde zombies speelden er hun rol zo goed dat het echt leek. Ladin had het gevoel dat hij in een schilderij van James Ensor was beland. Geïntrigeerd hierdoor, reisde hij in 2015 voor het eerst naar Oostende om er zich onder te dompelen in het carnaval en het Bal du Rat Mort.

De sfeer van carnaval

Carnaval is traditioneel een feest waar escapisme centraal staat. We verkleden ons en zetten maskers op, we kunnen even gek doen en onze zorgen vergeten. Dit jaar is het om gekende redenen niet mogelijk om samen te vieren, ook al hebben we het in deze tijden hard nodig om de realiteit even te ontvluchten. Bovendien zal er een mooie catalogus uitgebracht worden met nog meer werk van de Amerikaanse fotograaf Miles Ladin.

Wie is Miles Ladin? 

Miles Ladin woont en werkt in New York. In de jaren negentig werden zijn foto’s regelmatig in The New York Times en W Magazine gepubliceerd. Hij exposeerde onder andere in het Wolfsonian Museum in Miami en de Photographer’s Gallery in Londen. Zijn werk is ook te zien in het Victoria & Albert Museum in Londen en The Library of Congress in Washington, D.C. Zijn kunstboeken zijn opgenomen in de Special Collections Libraries van de musea MoMA en Whitney in New York.

Praktisch 

  • Van 3 februari tot en met 14 maart 2021
  • Vrij te bezoeken in de Nieuwe Gaanderijen 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in