De werken aan Astropolis naderen de eindmeet, er is nog een kleine maand nodig voor de afwerking. Oorspronkelijk was de opening voorzien nog vóór de zomervakantie maar helaas blijkt deze timing helaas niet meer haalbaar.

Als gevolg daarvan is er onvoldoende tijd om het hele gebouw in te richten, de telescopen te installeren en medewerkers tijdig op te leiden. Ook de overeenkomst met het stadsbestuur over het uitbaten van het centrum moet nog op punt gesteld worden.

Daarmee zijn we genoodzaakt de opening van Astropolis uit te stellen tot in het najaar. We zijn er echter van overtuigd dat we op deze manier een kwalitatief sterke en vlotte start kunnen garanderen.  Een exacte datum kunnen we nog niet voorstellen, maar tijdens de Kerstvakantie zullen we zeker de deuren openen.

Astropolis heeft uw steun nodig

‘Space Science Center’ te Oostende. Het project werd bedacht door onze vereniging (Astro Event Group) en word gerealiseerd met hulp van de stad Oostende. De bouw van het pand is bijna rond maar we zijn nog op zoek naar de nodige fondsen voor de inkleding hiervan (computers, meubilair, enz …).

We zijn op zoek naar manieren om ons donatie programma, ondersteund door de Koning Boudewijnstichting, te promoten via regionale kanalen, aldus Patrick Jaecques verantwoordelijke van het Astropolis project

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in