Vorige week hebben we een poll-gelanceerd op onze Facebook-pagina, de vraag was welke benaming jullie voorkeur geniet: Winter in het park of Kerstmis in het park. Meer dan 4.000 mensen brachten hun stem uit en 85 % van de mensen die gestemd hebben kozen voor de traditionele benaming van kerstmarkt.

De discussie over het weglaten van kerstmis is al een paar jaar aan de gang in Oostende. Het was het vorige stadsbestuur dat ervoor koos om een meer neutrale naam te kiezen zodat het alle bevolkingsgroepen in Oostende zou aanspreken. Dat kon van in het begin op fel verzet rekenen. Nu een paar jaar later ligt dat blijkbaar nog altijd zeer gevoelig, bij elke post over Winter in het Park kregen we bakken commentaar (wij hebben de naam van het event niet gekozen).

Er kwamen ook een aantal suggesties om het event om te dopen naar Kerstmis in het park of kerst in het park.

Daarom stelden we de vraag aan de Ostendenoars en jullie reageerden massaal. Beste Tommelein misschien een resultaat waar je eventjes rekening mee moet houden? In Blankenberge werd de naam onder protest van de bevolking ook opnieuw aangepast naar kerstmis.

Vanmorgen hadden we een foto gepost van Winter in het Park daarop hebben we heel erg veel commentaar gekregen…Nu onze vraag, noemen we het Winter in het Park of de Kerstmarkt?

Geplaatst door Het Ostends Nieuws op Donderdag 14 november 2019
Black Friday

Al meer dan 2.300 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in