De afbraakwerken aan het pand waar voorheen begrafenisondernemer Nuytten zat zijn begonnen. Het pand dat begint op het Prinses Clementinaplein en doorloopt tot op de Torhoutsesteenweg wordt gesloopt om er een nieuw appartementsgebouw op te plaatsen.

Het pand heeft een hele tijd te koop gestaan en werd onlangs verkocht. De eigenaar die het gebouw kocht wil er een appartementsgebouw op plaatsen. De stad zag dat niet zitten en had de vergunning stilzwijgend geweigerd. De eigenaar was daarmee niet akkoord en die is naar de deputatie getrokken, hij kreeg daar wel een vergunning. De stad kan volgens Kurt Claeys (Open VLD) heel erg weinig doen aan deze beslissing, er was geen juridische grond om de beslissing aan te vechten volgens Claeys.

Het is het zoveelste erfgoedpand dat verdwijnt in Oostende, Dement is dan ook boos dat er opnieuw een pareltje zal verdwijnen. Ze vinden de beslissing om het pand Nuytten te slopen totaal onaanvaardbaar.

Groen voerde actie voor behoud gebouw

Groen heeft voor de verkiezingen toen ze nog in de oppositie zaten meermaal geprotesteerd tegen de mogelijke afbraak van het gebouw. Toen vonden ze het niet kunnen dat het gebouw zou worden gesloopt.

Nu ze mee de stad leiden lijkt dat geen probleem meer en verdedigen ze de beslissing. Waldmann laat in HLN.be weten dat ze niet alle fouten uit het verleden kunnen rechtzetten. Ze zullen in de toekomst meer inzetten op het behoud van erfgoed in Oostende.

Black Friday

Al meer dan 2.400 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in