Vanmorgen maakte Dement Oostende bekend dat de sloopvergunning voor het pand op de hoek van de Rogierlaan en de E. Beernaertstraat werd vernietigd. Voorlopig toch.

Het pand waarvan sprake is een beschermde villa en het dossier sleept ondertussen al zolang aan dat het pand in bijzonder slechte staat is. Sinds 2008 probeert Dement dit pand al van de sloophamer te redden, het zou plaats moeten maken voor een appartementsgebouw.

Het nieuwe stadsbestuur wil vooruit met dit pand en gaf daarom een vergunning om het pand te slopen. Dat gebeurde bijna als eerste feit van de nieuwe bestuursploeg op 2 januari 2019.

Dement wil villa behouden

SLOOP VILLA GRATIA QUIES (VOORLOPIG) AFGEWEND.DEPUTATIE VERKLAART BEROEP DEMENT OOSTENDE GEGROND!Reeds sinds maart…

Geplaatst door Dement Oostende op Vrijdag 19 juli 2019

Na kritiek was de bouwpromotor akkoord om het project gedeeltelijk aan te passen aan verzuchtingen maar dat bleek niet genoeg.

De Deputatie heeft eind juni dit beroep effectief gegrond verklaard en de sloopvergunning voor de villa “Gratia Quies” geweigerd.

Kurt Claeys ziet geen andere oplossing dan sloop

Het College van Burgemeester en Schepenen nam kennis van de beslissing van de Deputatie omtrent de omgevingsvergunning voor het pand in de Rogierlaan 24.

De Deputatie weigerde de omgevingsvergunning in haar zitting van 27 juni 2019. Het College zal geen beroep aantekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwisting.

“We nemen kennis van de beslissing en kiezen voor een constructieve aanpak. De sloop van het pand is door de lange historiek en het verval helaas niet meer te vermijden. Het stadsbestuur engageert zich om in overleg met de eigenaar, en rekening houdend met opmerkingen van de deputatie, tot een positief project te komen voor de site” aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in