Het is een traditie dat de Mercator tijdens de kerstperiode wordt aangekleed met een sfeervolle verlichting. De Mercator verlichten is echter geen werk voor doetjes, vandaag werd begonnen met het ophangen van de vele lichtjes die de Mercator zullen doen blinken.

Bij het hangen van die verlichting komt heel wat kijken, zo moet er in de masten worden geklommen om de verlichting over het hele schip te bevestigen. Alles moet goed vast worden gemaakt want het waait hier al eens, het is geen éénvoudige opdracht.

Goed beveiligd klimmen de werkmannen in de masten om de verlichting te kunnen bevestigen. Het is geen werk voor iemand met hoogtevrees!

Waarom de Mercator niet het hele jaar door verlichten?

De Mercator is een pareltje van Oostende en met de verlichting die nu wordt aangebracht komt ze nog veel beter tot haar recht in de jachthaven. Een aantal buurtbewoners vragen zich dan ook af waarom de Mercator niet het hele jaar door verlicht wordt?

Afbeeldingsresultaat voor mercator oostende in de winter
foto: Visit Oostende

Andere landsmarks in steden zijn ook het hele jaar door verlicht, denk maar aan het Atomium of de Eiffeltoren. Wat denkt Oostende hierover?

Al meer dan 1.300 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in