In de geschreven pers verscheen eerder het artikel waarin werd aangekondigd dat het Noordzeeaquarium verdwijnt. Hoewel de beslissing nog niet definitief is genomen, die zal pas worden genomen bij de meerjarenplanning die het stadsbestuur nu aan het opmaken is, lijkt de kans op een sluiting heel erg groot.

Wat er in elk geval niet gaat gebeuren, dat is dat het gebouw gesloopt zal worden. Het gebouw zal dus gerenoveerd worden wat er daarna mee gebeurt is nog niet duidelijk. Dat laat Björn Anseeuw, verantwoordelijk voor het gebouw, aan de redactie weten.

Een nieuw aquarium in Oostende is niet vanzelfsprekend omdat er daarvoor grote investeringen nodig zijn. Er is ook de concurrentie met Sealife in Blankenberge en het is een feit dat het bestaande aquarium dringend aan vernieuwing toe was. Het voldeed niet meer aan wat je vandaag van een aquarium verwacht.

De definitieve beslissing over het aquarium wordt verwacht begin december aldus Björn Anseeuw. We zullen binnenkort weten wat de stad met de locatie gaat doen.

Al meer dan 2.000 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in