Vandaag raakte bekend dat de stad Oostende het NoordzeeAquarium definitief gaat sluiten op de locatie aan de Visserskaai. Al het materiaal van het aquarium wordt verdeeld en daarmee valt een doek over een stukje Oostendse geschiedenis. Meer dan 40 jaar lang was het Noordzeeaqarium in Oostende aanwezig.

Het gebouw moest een tijdje terug gesloten worden omdat het te bouwvallig is. Opnieuw een Ostends monument is zeer bouwvallige staat dus. De renovatie van het gebouw blijkt erg duur uit te vallen en daarom heeft de stad besloten dat er geen toekomst meer is voor het Noordzeeaquarium. Er komt dus geen nieuw aquarium op deze plaats maar ook nergens anders in Oostende.

Vissen en materiaal worden weggeschonken

In het aquarium is nog een hele collectie vissen en goederen aanwezig die worden nu dus weggeven. De Zoo van Antwerpen krijgt de vissen en aquaria die er nog aanwezig waren. De rest van de goederen wordt of vernietigd of weggeschonken aan het VLIZ, ILVO of Horizon educatief.

Toekomst van de site

Nu er geen aquarium meer zal zijn betekent dit dat deze plaats vrij komt in Oostende. Het is een unieke locatie aan het water, de geruchten dat er een horeca-gelegenheid komt groeien. De stad wil dat gerucht voorlopig nog niet bevestigen.

Al meer dan 1.800 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

1 REACTIE

  1. Une vraie perdre pour l’éducation des visiteurs en cette période où la protection de la mer du nors est de plus en plus importante. Pour la proteger, il faut la connaître et cet aquarium y contribuait……vraiment pas de logique entre la bataille pour la survie de NOTRE mer du nord…..t’is mijm noordzee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in