Die vraag stelden we jullie een paar weken geleden en daar kwam massaal veel reactie op. Uit de hele lijst met voorstellen hebben we uiteindelijk deze genomineerden over gehouden. We zit duidelijk veel muzikaal talent in Oostende als je dit lijstje bekijkt!

Arno

Afbeeldingsresultaat voor santeboutique arno

Arno werd dit jaar zeventig en vierde dat jubileum met een nieuw album, Santeboutique. Santeboutique is een woord die veel Oostendenaars nog wel zullen kennen, het wordt ook nog vaak gebruikt in uitdrukkingen. Hij is van mening dat we er allemaal samen een knoeiboel van hebben gemaakt.

Op het album staat ook het nummer Oostende Bonsoir een ode aan de grillige kuststad die Oostende is. Arno blijft erin slagen om Oostende internationaal op de rock scene te plaatsen en dat nu al decennialang.

The Van Jets

The Van Jets is een rockband uit Oostende die een mengeling van glamrock, rock-‘n-roll, garagerock en pop speelt. Voor The Van Jets begon het allemaal in 2004. Toen won de band de belangrijke talentwedstrijd voor alternatieve artiesten in België, Humo’s Rock Rally. Absynthe Minded, Madensuyu en Milow namen toen ook deel aan de wedstrijd. Uiteindelijk hebben ze vijf sterke platen gemaakt, The Van Jets zijn in oktober gestopt na twee keer een volle AB te hebben uitverkocht.

foto: Facebook – The Van Jets

De combinatie van job en muziek is voor de bandleden moeilijker te combineren en The Van Jets wilden stoppen op een hoogtepunt, daarin zijn ze zeker geslaagd!

Preuteleute

Preuteleute trok dit jaar opnieuw op toernee met hun nieuwe show, nog ene kè. Ze kondigden hiermee hun afscheid aan, maar dat doet Preuteleute wel vaker eens dus geen idee als we hun afscheid deze keer wel of niet serieus moeten gaan nemen.

De songs van Preuteleute zijn ondertussen algemene kennis geworden in Oostende, op de Paulusfeesten hebben ze dit jaar nog eens getoond dat zij de koningen van het plein zijn. De sfeer was uitzonderlijk en ze slagen er telkens opnieuw in om het plein plat te spelen. Wij hopen stilletjes op een paar nieuwe klassiekers!

Matimo

Matimo kreeg dit jaar zijn kans als resident dj in de Brazza en mocht ook draaien op de Paulusfeesten. Hij heeft in elk geval heel veel nominaties verzameld, hij wil dit jaar verder groeien als dj en hoopt om zijn eerste buitenlandse optreden te mogen spelen.

Jong Ostends Talent die hoopt van in 2020 verder naam te maken in en rond Oostende!

Greg Dela

Een muzikaal hoogjaar was het voor Greg Dela. 2019 was voor mij vooral het jaar waarin ik getekend heb op het label van Lost Frequencies, een management deal heb weten te strikken en bij crossover-agency heb getekend. Ik heb om en bij de 1 miljoen streams gehaald op Spotify in 2019 en hoop dit op zijn minst te verdubbelen in 2020.

Mijn muziek werd gedraaid dit jaar door David Guetta, Lost Frequencies, Oliver Heldens, Brooks, Fedde Le Grand en nog veel meer. Verder wil ik in 2020 heel veel leuke shows, een heel druk jaar hebben en een nummer die het goed doet in de hitlijsten. Er staan ook al wat nummers gepland die gaan uitkomen in 2020 waar ik zelf heel trots op ben.

Danger

Hij startte zijn carriere in zijn thuisstad Oostende als dj/producer. Hij is vooral gespecialiseerd in het producen en draaien van Drum & Bass (dancemuziek), lokaal gestart maar ondertussen al op podia gestaan in van Rusland tot Amerika en ook het Sportpaleis is voor Danger geen uitzondering als DJ.

Danger bouwt jaar na jaar zijn carriere verder uit en kijkt nu al uit naar zijn verjaardagsparty die in Praag doorgaat.

BRLRS

BRLRS is een band uit Oostende die zandpunk speelt (dixit daMusic). De eerste EP die ze uitbrachten was meteen een schot in de roos en kon rekenen op een aantal lovende recensies. Begin volgend jaar staan ze in de preselecties van Humo’s Rock Rally en ze hebben in Oostende duidelijk al een grote fanbase opgebouwd. Een groep waarvoor het eigenlijk nog allemaal moet beginnen!

Luminous Dash (https://luminousdash.com/portfolio-items/brlrs-brlrs-eigen-beheer/):

“BRLRS is een band die rock ’n roll-stad Oostende alle eer aandoet. Nu de rest van het land aan hun voeten krijgen, en met zo’n ep zou dat moeten kunnen.”

Djonah – dj jona

Dat Djona in deze lijst is opgedoken mag geen verrassing zijn, deze all-round dj zie je het hele jaar door van de Kerstmis in het park tot op Bondi Beach waar hij er telkens in slaagt om van de avond een feestje te maken. De ideale sfeermaker als dj en blijkbaar dus ook gewaardeerd door het Ostendse publiek aan het aantal nominaties te merken.

Breng jouw stem uit!

[yop_poll id=”1″]

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in