Het was vandaag dat burgemeester Lippens liet weten dat in Knokke-Heist alle evenementen die gepland waren voor de zomer van 2020 worden geschrapt. Daarnaast krijgen we nog elke dag nieuwe berichten binnen van evenementen die afgelast worden of verplaatst worden naar een latere datum. Hoe moet het dan met de zomer van 2020 in Oostende?

Van de Paasvakantie tot en met het einde van de zomer is voor een toeristische stad als Oostende een cruciale periode. Het is in die tijdspanne dat hotels, restaurants en cafés het grootste deel van hun omzet draaien. Ondertussen werden in Oostende al heel wat evenementen geannuleerd denk maar aan Oostende voor Anker, de huldiging van de Zeelieden, ….

Voorlopig zijn de maatregelen verlengd tot 19 april, maar iedereen met een beetje gezond verstand voelt al aankomen dat dit niet voldoende zal zijn. De maatregelen zullen hoogstwaarschijnlijk verlengd worden, tot wanneer exact? Dat blijft een groot vraagteken, maar zelfs indien de maatregelen minder streng worden dan nog zal het geen zomer worden zoals we die in het verleden gekend hebben.

Topzomer wordt flopzomer?

Het zomerseizoen begint in mei met Oostende voor Anker daarna zijn er tal van grote evenementen die in Oostende georganiseerd worden. Denk maar aan A l’Ostendaise, Theater Aan Zee, de beachbars, Ostend Beach, de Paulusfeesten,… Oostende is een toplocatie tijdens de zomer die bruist van het leven. Dat zou nu wel eens allemaal in het water kunnen vallen.

Zullen pretparken, zwembaden, parken opnieuw geopend worden tegen de zomer? Zullen we onbezorgd met vakantie kunnen gaan? Zullen we kunnen genieten van onze strandcabines? Als je de virologen mag geloven dan lijkt dat een utopie te zijn, België is China niet. De enige referentie die we dan ook kunnen maken is de vergelijking met Italië en Spanje en dan zie je dat het lange tijd duurt vooraleer de maatregelen effect hebben op het aantal sterfgevallen dat door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Het virus zal de wereld niet uit zijn tegen de zomer van 2020, er zullen nog altijd landen zijn waar het virus wel aanwezig is. Het is misschien doemdenken maar als we tegen die tijd geen vaccin hebben om het virus onder controle te houden dan zien we het somber in.

Want hoelang houden we deze manier van leven vol? Kinderen bezig houden dat lukt wel voor een tijdje maar wat als een tijdje maanden blijken te worden?

Gigantische economische impact op Oostende

Het in het water vallen van de zomer van 2020 heeft ook een enorme impact op de lokale economie. Veel van de handelszaken in Oostende draaien het overgrote deel van hun omzet tijdens die maanden. Als die omzet en toeristen wegblijven dan wordt het na de zomer in Oostende een economisch slagveld.

De naweeën van het coronavirus zullen voor een ongeziene impact op de lokale economie zorgen als de zomer van 2020 in het water valt.

4 REACTIES

  1. Een schandalige regering die de burgers terroriseert! Men applaudiseert voor mensen die werken?? Dat zijn juist de gelukkigen. Andere zijn hun werk kwijt, hebben geen inkomen of zijn failliet aan gaan. Plegen zelfmoord door de waanzin die deze regering en de Nazi politie hier oplegd! TE gek. Wij moeten dringend maatregelen treffen deze ridicule maatregelen. Wel de nodige regels que hygienen en afstand in acht nemen.
    En nog iets: STOP MET DIE ONNOZELE slogans zoals blijf in uw kot… Wij zijn geen dieren! Ongelooflijk dat daar nog zoveeldomme mensen in trappen! Ik zeg KOM uit uw HUIS!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in