De werkloosheidsgraad in Oostende is al lang een probleem maar die begint nu toch wel extreme proporties aan te nemen. In januari 2020 was 11,2 van de actieve bevolking werkloos dat is een stijging met 10 % ten opzichte van december 2019. Oostende nadert daarmee op koploper Antwerpen die met 12,7 % nog een beetje slechter doet.

In december 2019 was er nog een lichte daling van het aantal werklozen in Oostende, dat was voor het eerst in meer dan 6 maand. In januari wordt die trend gebroken en hoe? Een stijging van het aantal werklozen met meer dan 10 % in amper één maand tijd.

In West-Vlaanderen is de gemiddelde werkloosheidsgraad 4,9 %, Oostende scoort dus dramatisch in vergelijking met al onze buurgemeentes.

De allochtone werkloosheid groeit het spectaculairst, vandaag zijn er al 1.233 niet werkende werkzoekenden bij de allochtone gemeenschap in Oostende. Dat is 15 % meer dan in december 2019, ook bij de autochtonen steeg de werkloosheid met meer dan 7 %. De werkloosheid is ook het grootst bij de mannen in Oostende.

Het is een traditioneel fenomeen dat de werkloosheid in januari stijgt in Oostende maar in Vlaanderen blijft de werkloosheid verder dalen in Oostende niet en dat wordt een groot probleem.

Het stadsbestuur heeft in al die maanden nog weinig tot geen maatregelen genomen om tegen dit fenomeen iets te doen. Eens zien als er nu actie ondernomen zal worden? Want nog een paar maand en we zijn de slechtste van Vlaanderen qua werkloosheid….

Wil jij geld verdienen terwijl je aan het surfen bent? Installeer dan CryptoTab

Afbeeldingsresultaat voor cryptotab foto"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in