Oostende is na Antwerpen de stad met de hoogste werkloosheidcijfers in Vlaanderen, 10,7 % van de bevolking is werkloos. Enkel Antwerpen doet het nog slechter dan Oostende met bijna 13 % werkloosheid. Ondanks een lichte daling van de werkloosheid in maart 2021 blijft de werkloosheid in Oostende een groot probleem.

De werkloosheidscijfers in Oostende blijven problematisch hoog toch is er tegenover vorig jaar een daling in het aantal werklozen in Oostende. Toen schoot de werkloosheid bij het begin van de 1ste lockdown de hoogte in. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat technische werkloosheid niet in deze cijfers is opgenomen.

In vergelijking met de rest van West-Vlaanderen (4,8 % werklozen) en Vlaanderen (5,9 % werklozen) in het algemeen doet Oostende het een pak slechter.

Daarom wordt er een stijging van de werkloosheid gevreesd eens alle corona-maatregelen opgegeven zullen worden. Vooral in winkels worden er nog heel wat ontslagen verwacht in de komende maanden. Daarnaast blijft het een gegeven dat er in Oostende vrij weinig kansen zijn op de arbeidsmarkt.

Te weinig bedrijven vinden de weg naar Oostende om te ondernemen en ook voor startende bedrijven is er geen plaats. Het Economisch Huis en de Stad Oostende moeten dringend een tandje bijsteken om de werkloosheidscijfers in Oostende verder te doen dalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in