In de maand augustus kwamen er in Oostende opnieuw meer werklozen bij dan dat er aan het werk gingen. Dat maakt dat 10,3 % van de actieve werkzoekenden momenteel geen baan heeft. En dat is in Oostende stilaan problematisch aan het worden.

Ondanks dat het stadsbestuur aan het begin van de zomer, met trots aankondigde dat het de goeie kant uitgaat met de werkloosheid in Oostende, baren de laatste cijfers toch wel grote zorgen. In augustus was meer dan 10 % van de actieve bevolking werkloos in Oostende.

De slechtste leerlingen van de klas

Enkel Antwerpen en Ronse doen het nog slechter, dat maakt dat Oostende uitkomt op de derde slechtst presterende gemeente in Vlaanderen. Tegelijk staan in Oostende tal van vacatures open.

Ter vergelijking de gemiddelde werkloosheidsgraad in Vlaanderen bedraagt 5,2 % in West-Vlaanderen is dat slechts 3,4 %. Het moet dus veel beter in Oostende, opvallend is ook dat 33 % van de werkzoekenden van allochtone afkomst zijn.

Het probleem is dat er enorm veel laaggeschoolden werkloos zijn in Oostende. Er zijn meer mannen dan vrouwen werkloos. Opvallend is ook dat net de groep tussen 25 en 39 jaar het meeste niet werkenden bevat. Vooral de laaggeschoolden hebben het moeilijk om een goeie job te vinden. Opleidingen geven lijkt dus de boodschap.

Wat gaat de politiek hieraan doen?

Op dat vlak blijft het voorlopig oorverdovend stil, met het Economisch Huis werden wel een paar initiatieven genomen. Er zal echter veel meer nodig zijn om de economische motor van Oostende opnieuw aan het draaien te krijgen.

We hebben nu een liberale burgemeester, laat ons hopen dat hij zijn beloftes waarmaakt en werk maakt van werk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in