Voor het eerst in zes maand tijd is er een lichte daling in het aantal werklozen in Oostende. Sinds mei dit jaar steeg de werkloosheid voortdurend in Oostende dat bracht op ons op nummer twee in het lijstje van de steden en gemeentes met de hoogste werkloosheid. Enkel Antwerpen doet slechter.

De werkloosheid daalde met 1,5 % ten opzichte van november 2019 dat betekent dat er in november 3094 niet werkende werkzoekenden waren en nu zijn er dan 3054 dat betekent dus dat er 40 werklozen minder zijn dan vorige maand in Oostende. Wel is het zo dat de werkloosheid in Oostende dramatisch hoog blijft en dat we met 10,2 % een gevaarlijk hoog cijfer halen.

Minder werkloosheid bij allochtonen en jongeren

Als we de cijfers voor Oostende wat meer in detail bekijken dan zien we dat de daling in bijna alle categorieen terug te vinden is, de daling bij jongeren onder de vijfentwintig is het grootst.

Opvallend is wel dat er meer hooggeschoolden werkloos zijn geraakt in september, er zijn ook meer allochtonen aan het werk. Het is een lichtpuntje maar de cijfers blijven voorlopig bloedrood, we zullen zien wat de volgende maanden geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in