De nieuwe cijfers van Arvastat zijn beschikbaar en daarop kunnen we zien dat Oostende een relatief goede februarimaand achter de rug heeft. De werkloosheid in de stad daalde met 4,4 % ten opzichte van januari 2020, tegenover vorig jaar is er nog altijd een stijging van het aantal werklozen in Oostende.

De daling van het aantal werklozen in Oostende is goed nieuws, want in januari werden recordhoogtes bereikt qua aantal werklozen in Oostende. In februari (3.212) waren er 147 werklozen minder dan in januari 2020 (3.359). De werkloosheid in Oostende blijft wel 10,7 % bedragen en dat blijft het tweede hoogste cijfer in Vlaanderen. Enkel Antwerpen scoort nog slechter dan Oostende, ten opzichte van 2019 gaan we erop achteruit terwijl heel Vlaanderen erop vooruit gaat.

De problematiek is dus zeker niet opgelost en het is een jaarlijks fenomeen dat de werkgelegenheid stijgt in februari en maart, het is dus niet dankzij ingrepen van het lokale bestuur dat er meer mensen aan het werk zijn.

Daling het grootst bij allochtonen

De daling in de werkloosheid is vooral terug te vinden bij mensen die minder dan een jaar werkloos waren en bij de groep allochtonen. Er zijn ook meer vrouwen die opnieuw aan de slag zijn gegaan dan mannen. Een verklaring voor de grote daling bij het aantal allochtonen is er nog niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in