Nu zo goed als alle winkels opnieuw hun deuren mogen openen, mogen op de markt ook weer niet-essentiële producten aangeboden worden. Dat betekent dat de markt in volledige bezetting zal plaatsvinden. Alle gebruikelijke kramen zullen opnieuw aanwezig zijn.

In Oostende is er grote markt op donderdag op het Wapenplein, de Groentemarkt en het Mijnplein. Op zaterdag is er markt op het Wapenplein en de Groentemarkt en op zondag is er bloemenmarkt op het Wapenplein. De markt vindt telkens plaats van 07.00 tot 13.00 uur.

Alle veiligheidsmaatregelen en het circulatieplan dat opgesteld werd per plein, blijven gelden. Er is op elk plein een vaste in- en uitgang waar de telling van de bezoekers zal gebeuren. Per 1,50 meter kraam mag er één bezoeker op het plein.  Let wel, het gaat hier over het aantal personen dat tegelijk op één van de pleinen aanwezig kan zijn.

We zetten nog eens alle veiligheidsvoorwaarden op een rijtje:

  1. Sociale afstand blijft belangrijk: bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden van anderen.
  2. Het dragen van een mondmasker is verplicht op de markt voor mensen ouder dan 12 jaar, zowel voor de bezoekers als voor de marktkramers.
  3. Stad Oostende zal handgel ter beschikking stellen bij de ingang en uitgang van de markt, om de nodige handhygiëne te garanderen. Ook de marktkramers zullen handgel aanbieden.  
  4. Eten en drinken op de markt is niet toegelaten. Er zullen dus geen etenswaren of dranken in de vorm van ‘proevertjes’ aan de klanten worden aangeboden.  
  5. Op de markt wordt gevraagd in dezelfde richting te circuleren en is er dus een afzonderlijke ingang en uitgang per plein.
  6. Er wordt gevraagd om individueel te komen winkelen. Uiteraard zijn mensen die iemand in nood begeleiden welkom, net als ouders met minderjarige kinderen.
  7. Beperk je bezoek aan de markt tot maximaal 30 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in