Vandaag 1 november en de maandag na een verlengd weekend, het zou dus kunnen bulken van het volk in Oostende, maar helaas is er voorlopig maar weinig activiteit te zien in Oostende en daar zijn meerdere redenen voor. De herfstvakantie is traditioneel een voltreffer voor de kust maar dat dreigt dit jaar in het water te vallen.

Ten eerste is er het slechte weer, tot eind van de week wordt er voornamelijk regen voorspeld en dat is natuurlijk een grote spelbreker. Daarnaast speelt het feit dat er geen treinverbindingen zijn naar Oostende een grote rol. Tommelein had opgeroepen, behoorlijk laat, om die werken te verplaatsen zodat er toch treinen zouden rijden naar Oostende tijdens de herfstvakantie.

Die werken waren blijkbaar al een tijdje gepland maar de relatie tussen de NMBS en Tommelein is al een tijdje verzuurd naar aanleiding van de coronacrisis. Die oproep heeft dus niets uitgehaald en Oostende merkt daardoor dagelijks een paar duizend bezoekers minder in de stad.

Ook de invoering en de heropflakkering van het coronavirus spelen een rol voornamelijk Waalse en buitenlandse toeristen durven hun reservatie te annuleren. De lokale economie heeft nood aan toeristen voornamelijk de binnenstad want de leegstand in de Oostendse winkelstraten neemt alsmaar toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in