Het is vandaag mooi weer en weekend, dat zou veel mensen naar buiten kunnen lokken. De Zeedijk is dan de trekpleister bij uitstek, maar in deze tijden is dat gevaarlijk. Daarom voorziet het stadsbestuur maatregelen als er teveel volk op de Zeedijk of het strand zou zijn.

De burgemeester van Oostende laat weten dat het stadsbestuur klaar is om eventueel de Zeedijk af te sluiten tussen het Casino en de Venetiaanse Gaanderijen indien er een te grote concentratie van wandelaars zou zijn. Alle diensten staan paraat om die maatregel indien nodig door te voeren.

Ook de brandweer van Oostende zal helpen in de strijd tegen teveel mensen die op de Zeedijk zouden wandelen. Het is vandaag inderdaad leuk weer maar als we binnenkort echt van dit mooie weer willen genieten dan zullen we nu binnen moeten blijven.

Snel een webshop nodig?

5 REACTIES

  1. We moeten in ons kot blijven, dat doen we ook zoveel mogelijk. Maar er wordt ook aangeraden om buiten te gaan wandelen, mits het respecteren van de oproep om afstand te houden natuurlijk. Ik ben ervan overtuigd dat de meesten zich daar ondertussen wel aan houden. Niet alle appartementen zijn een tweede verblijf. Waar kunnen de mensen die wel hun vast verblijf hebben in de flatgebouwen op en nabij de dijk dan nog terecht?! Met zijn allen naar het park? En wordt dan dan vervolgens ook afgesloten?
    Makkelijk praten (of dreigen) voor iemand die in een huis woont met een tuin.

  2. Ik ben vandaag gegaan woon met een 5 jarige in een sociaal appartement met een klein balkon. We hebben op strand gezeten en er was met moeite volk. Waar moet ik nog naartoe zonder frisse lucht en beweging op te doen en zeker mijn 5 jarige. We wonen op een enorm klein appartement, doen ons best houden ons aan alle protocollen, maar moeten toch nog iets hebben om ons mentaal gezond te houden. En we zaten wel richting raversijde want ik wist dat er daar weinig volk ging zijn. We zijn niet allemaal toeristen he. Bunker kursaal heb ik al genoeg gezien dus in die richting ga ik niet.

  3. Ja klopt Myriam, de zee is ook mijn dichtsbijzijnde zone en ik woon in een flat. Desnoods moeten ze beginnen doen zoals in Frankrijk. Ons iets geven dat we kunnen bewijzen bewoners te zijn. En iedereen bepaalde zones toekennen. Men mag nu eens legertje spelen, doe het dan ook 😉

  4. En dan maar zeuren! Doe gewoon wat er gevraagd word, als je getroffen word door het virus is het ook weer de schuld van een ander zeker? Deze crisis treft heel de bevolking en ik denk wel dat we ons enkele maanden kunnen aanpassen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in