Ondanks de veranderlijke weersomstandigheden bleef het goede resultaat van de voorbije maanden voor wat betreft “stipte vertrekken” (OTP, on time performance) ook stand houden in de maand november. We kunnen zelfs een lichte verbetering optekenen; 97,3% in oktober versus 97,5% in november.  


Tijdens het winterseizoen is het op de luchthaven van Oostende-Brugge traditioneel minder druk  maar toch kunnen we opnieuw rekenen op een recordmaand in november. Het passagiersaantal nam toe met 3,9% tot 21 936 t.o.v. 21 117 passagiers diezelfde maand vorig jaar.  Deze lichte groei is te verklaren door drie factoren;

Een toenemend aantal chartervluchten door diverse Belgische en buitenlandse voetbalclubs, een hoger aantal trainingsvluchten in november en tot slot is er de hogere bezettingsgraad van de TUI fly vloot op de bestaande vliegroutes.

Het aantal bewegingen van de zakenvluchten nam toe met bijna 30%. De positieve tendens van de voorbije maanden zet zich verder binnen dit segment van de luchthaven van Oostende-Brugge.

Over de voorbije 11 maanden heen, de periode van januari tot eind november,  bedraagt het aantal passagiers dit jaar 436 108.  Dat aantal staat tegenover 419 865 passagiers vorig jaar.  Een groei van bijna 10%.  Met deze groei verwachten we dan ook om 2019 in schoonheid te kunnen afsluiten. 

Cargo

Het cargovolume volgt ook in november nog steeds de wereldwijde minder positieve trend tegenover vorig jaar doch is het resultaat in november béter dan de voorbije maanden.

Over de periode van januari tot en met eind november lag het globaal cargovolume 16% lager t.o.v. 2018.

Al meer dan 2.700 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in