Sinds gisteren is er een spontane staking uitgebroken in het verdeelcentrum van Bpost in Oostende. De werknemers legden het werk neer omdat ze vinden dat hoge werkdruk niet langer kan aanhouden. De impact van de staking is groot zo wordt er vandaag bijna een briefpost verdeeld.

De staking in Oostende door de hoge werkdruk is een fenomeen dat zich op meerdere plaatsen voordoet volgens de vakbonden. Er is een groot tekort aan personeel en men heeft grote moeite om het bestaande personeel te kunnen behouden. In Oostende is dat probleem zo groot dat het dus tot een spontane staking heeft geleid.

Het management van Bpost besprak de situatie met de vakbonden en er kwam al een eerste voorstel vanuit het management maar daar was het personeel niet mee akkoord. Het voorstel werd verworpen en de werknemers verwachten eerstdaags een nieuw voorstel van het management van Bpost.

75 % van het personeel heeft het werk neergelegd en doet mee met de staking volgens de vakbond. Er wordt vandaag daardoor weinig tot geen post bedeeld in de grote regio van Oostende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in