Morgen wordt er gestart met afbraakwerken in de Haven van Oostende. De oude radartoren op de Halve Maandijk moet plaats maken. De havengeul wordt binnenkort breder gemaakt en daarom was de afbraak van deze toren noodzakelijk.

De toren is een bekend beeld voor iedereen die regelmatig eens langs de Zeedijk loopt. De toren is 30 meter hoog en ongeveer 30 jaar oud. De toren had al een paar jaar geen enkele functie meer. Er waren al langer plannen om de toren af te breken.

De toren die wordt afgebroken is de achterste toren op de foto ter hoogte van de Halve Maan, dus niet de toren vooraan.

In het kader van een project dat moet zorgen voor een betere maritieme toegang in Oostende en tegelijk ook voor een betere kustverdediging.

Als de verbreding van de haven klaar zal zijn, dan zullen er grotere ferry’s, cruiseschepen en vrachtschepen kunnen aanmeren in Oostende. De toegangsgeul in de haven zal van de huidige 85 meter verbreed worden tot 125 meter. De werken zijn al eventjes gestart en zullen bijna twee jaar duren.

De totale kostprijs voor de verbreding van de haven bedraagt meer dan 22 miljoen euro, laat ons hopen dat er nu ook meer schepen naar Oostende komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in