Vandaag raakte bekend dat de stad eindelijk actie gaat ondernemen tegen de torenhoge werkloosheid in de stad. Met een werkloosheidsgraad boven de 10 % is Oostende na Antwerpen koploper in Vlaanderen qua werkloosheid.

Het Economisch Huis is al jaren verantwoordelijk voor de activatie van Oostendenaars maar de resultaten zijn al jaren barslecht. Nu wordt er eindelijk actie ondernomen. In een project samen met projectvereniging Perspectief en de VDAB zullen er nu tal van acties ondernomen worden.

Het is bizar dat er vandaag in Oostende meer dan 1.000 vacatures beschikbaar zijn maar dat er tegelijk meer dan 3.400 werklozen thuis zitten. Er is dus duidelijk een probleem tussen vraag en aanbod.

Vaak zijn de nieuwe werkkrachten niet geschikt voor de arbeidsmarkt wegens een gebrek aan kennis van het Nederlands of door gebrekkige opleidingen.

Ook willen ze inzetten op het ontwikkelen van talenten in Oostende, dat door middel van bedrijfsopleidingen. Ook duaal leren wordt opgestart, daarmee komen bedrijven naar de scholen.

Rijbewijs en kinderopvang

Het Economisch Huis biedt nu al een paar jaar ondersteuning in het behalen van je rijbewijs op bepaalde voorwaarden. Daar willen ze verder op inzetten.

Daarnaast willen ze ondernemersparken bereikbaarder maken. Er is in Oostende nog altijd een groot gebrek aan kantoorruimte en ruimte voor start-ups, terwijl er toch genoeg leegstaat…

Het is een aanzet en we zullen zien hoe effectief deze maatregelen zullen zijn.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste al het nieuws uit Oostende direct op je smartphone? Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

2 REACTIES

  1. Ik werk voor perspectief aan 4.10€ per uur!!!! Moet even hard, zelfs harder werken dan iemand in vaste dienst. Met momenten voel ik mij gewoon misbruikt. Ben 61 en moet nog werken!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in