De temperatuur zal vandaag stevig oplopen in Oostende en het zou wel eens het drukste weekend van heel 2020 kunnen worden in Oostende. Gisteren werden er al mensen geweigerd op bepaalde delen van het strand in Oostende, er was al te veel volk aanwezig. Burgemeester Tommelein heeft zijn vakantie tot na het weekend uitgesteld om alles in goede banen te leiden.

Gisteren liep er in Oostende een strand vol dat er extra mensen geweigerd werden. Er wordt verwacht dat er de komende dagen alleen maar meer volk naar Oostende zal komen. Voor de hotels in de stad is dit goed nieuws, het zou dit weekend het beste weekend werden sinds de exit uit de lockdown. Het fantastische weer zorgde voor enorm veel last-minute boekingen. Zowat één op de vijf Belgen zou van plan zijn om dit weekend naar de zee af te zakken.

Er is vooral vrees dat het opnieuw fout zal lopen aan het station van Oostende bij het terugkeren van de massa toeristen. Ondertussen hebben de NMBS en politie een plan opgesteld om een gelijkaardig scenario als vorige vrijdag te vermijden. Er werden informatieschermen geplaatst in de stad en het station zodat mensen goed kunnen zien hoe druk het zal zijn op de trein.

Bij hitte durven er zich vaker problemen voordoen met de treinen en daar vreest men ook dit weekend voor. De NMBS verzekert dat ze alles in het werk hebben gesteld om iedereen op een veilige manier terug thuis te krijgen.

Bij Westtoer verwachten ze dit weekend code geel aan de kust, eventueel op sommige plaatsen zelfs code oranje. De meeste problemen worden verwacht tussen 14.30 uur en 16.30 uur. Er wordt dan ook gevraagd om niet te gaan zwemmen tijdens deze piekuren.

Groot strand volzet

In Oostende moet je reserveren om op één van de stranden te kunnen gaan zitten. Gisteren waren er al meer dan 11.000 reservaties. binnengelopen voor vandaag. Er is dus geen ruimte meer vrij op deze stranden.

Kom je toch naar Oostende en heb je niet gereserveerd? Dan kan je terecht op de stranden die zonder reservatiesysteem werken. De politie voorziet extra patrouilles om dit weekend vlot door te komen.

1 REACTIE

  1. Voordat de stewards er staan kan je zonder reservatie het strand op.Of denken ze echt dat de toeristen dat niet weten.Doe daar dan de echte reservaties bij en je hebt een overrompeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in