Het is opvallend kalm in het centrum van Oostende, er zijn nog wel mensen op stap maar de winkels zijn zo goed als leeg en in bepaalde straten is er bijna helemaal niemand te bespeuren. Ook in de supermarkten is het sinds deze namiddag veel kalmer, in de Colruyt kan je ongestoord shoppen.

Na de hamsterwoede van gisteren zijn mensen vandaag vooral binnen te vinden. Dit is een beeld van deze middag in de Colruyt van Oostende, een immens verschil met gisteren.

Behalve op de Zeedijk en het strand daar zie je wel nog veel mensen een frisse neus halen. In de Kapellestraat en de Adolf Buylstraat zijn hier en daar wat mensen aanwezig, maar in de winkels is het vooral heel erg leeg.

foto: Niels Dewulf

Ook op het Wapenplein valt er helemaal niets te beleven, weinig mensen zijn vanmiddag op stap gegaan. De Adolf Buylstraat was zo goed als leeg.

foto: Niels Dewulf

Ondanks dat de treinen, bussen en trams toch rijden is er aan het station maar heel erg weinig volk te vinden. Toeristen laten het dit weekend massaal afweten om naar Oostende af te zakken.

foto: Niels Dewulf

Op de Zeedijk zie je wel mensen wandelen lang niet zo druk als anders maar toch mensen die graag een frisse neus willen ophalen. Dit mag ook en als je maar genoeg afstand van elkaar houdt dan is dit niet gevaarlijk om besmet te raken of iemand anders te besmetten.

foto: Niels Dewulf

Het betekent dat veel mensen de genomen maatregelen serieus nemen en dat kan alleen maar goed nieuws zijn in de strijd tegen de bestrijding van het coronavirus.

foto: Niels Dewulf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in