De luchthaven van Oostende heeft vanaf nu ook een nieuwe business aviation terminal. North Sea Aviation Center (NSAC) investeerde in totaal meer dan 4 miljoen euro in deze nieuwe terminal. Het bedrijf hoopt op 1.500 vliegbewegingen per jaar.

De hoofdactiviteit van NASC is de afhandeling van privé-jets op de luchthaven van Oostende. Voorheen werd dat gedaan Aviapartner maar die samenwerking liep spaak.

NASC kon zo een 40-jarige concessie bemachtigen via luchthavenuitbater LEM Oostende Brugge. En dat werd vrijdag feestelijk gevierd.

Luchthaven van Oostende is aantrekkelijk

De luchthaven van Oostende is in tegenstelling tot andere regionale luchthavens, 24/7 geopend. De landingspiste is langer en door de goeie technologie waarmee de luchthaven is uitgerust, kunnen vliegtuigen ook landen in alle weersomstandigheden.

Door deze faciliteiten kunnen in Oostende de grootste privé-jets landen tot 45,5 ton. Om deze vliegtuigen te kunnen ontvangen werd een loods gebouwd van 1.600 vierkante meter.

“Bedoeling van NSAC is in het nieuwe terminal-gebouw alle diensten van een volledige luchthaven te bieden,” schetst general manager Erik Vermeersch.

Op het gelijkvloers zijn een piloten-lounge, een receptie, een lobby en kantoren voor de douane, de federale politie en vliegtuigtechnici ingericht. De eerste verdieping beschikt over twee kantoren die aan luchtvaartbedrijven te huur worden aangeboden, een grote meeting room met (video)conferentiefaciliteiten en, annex, een VIP-lounge met bar.

De tweede verdieping beschikt over drie slaapkamers voor crew-leden en een dokterskabinet, dat door vier artsen zal worden gedeeld. “NSAC werd immers vergund voor de medische keuring van lijnvaart- en private aviation, conform de Klasse 1 (commerciële luchtvaart)-, Klasse 2 (private aviation)- en Federal Administration of Aviaton (FAA)-voorschriften.

Tot voor kort konden deze controles enkel in Brussel”, stipt de Jef De Kinder aan. “Van de 7.000 in België erkende piloten, hopen we er jaarlijks 1.000 à 2.000 in Oostende periodiek te keuren”, wordt vervolgens onthuld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in