Na een periode van bijna vier maanden stilte, is Luchthaven Oostende-Brugge ongelooflijk blij binnenkort eindelijk opnieuw passagiers te mogen verwelkomen. Eerder deze maand communiceerde de luchtvaartmaatschappij TUI fly al dat de eerste vlucht vanuit onze regionale luchthaven terug zal vertrekken op vrijdag 3 juli. Meteen wordt er gekozen voor één van de topbestemmingen: Palma de Mallorca (Spanje). Het aangepaste zomerprogramma van TUI fly zorgt voorlopig voor een beperkt aantal vluchten per dag. Reizen vanuit de Oostendse luchthaven is dus opnieuw mogelijk, zij het met een aangepast traject waarbij het creëren van een veilige omgeving voor onze passagiers en personeel absolute prioriteit heeft.

Fly safe fly healthy
Om de veiligheid van onze passagiers, personeel en hun naasten te garanderen, heeft Luchthaven Oostende-Brugge verschillende maatregelen genomen op basis van het protocol van de GEES (Groep van Experts belast met de Exit Strategie). Alle genomen maatregelen hebben als doel om onze passagiers opnieuw met een veilig en vertrouwd gevoel te kunnen verwelkomen en te laten reizen. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht in het volledige luchthavengebouw. Het ontsmetten van de handen kan aan de verschillende ontsmettingsposten verspreid over de luchthaven. Verder werden de balies voorzien van schermen uit plexiglas en maken stickers op de vloer de passagiers attent om steeds de social distancing van 1,5 meter goed te bewaren. Aan de veiligheidscontrole wordt elk bakje ontsmet en schoongemaakt en alle medewerkers op de luchthaven dragen mondmaskers en handschoenen.

Om het comfort van de passagiers te verhogen hebben ze tevens de mogelijkheid om mondmaskers, handschoenen en desinfecterende handgel aan te kopen via de automaat aan de hoofdingang van de luchthaven.

Restaurants Belair (voor de veiligheidscontrole) en Grand Café de Horizon (na de veiligheidscontrole) alsook de tax free shop zijn terug open. Ook hier wordt er rekening gehouden met de nodige veiligheids- en afstandsmaatregelen. Contactloos betalen in de restaurants en in de shop is mogelijk en wordt ook sterk aanbevolen. Anders dan voorheen zal Grand Café de Horizon zowel in hall A als hall B eetgelegenheid en zitplaatsen aanbieden waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd. De passagiers kunnen hierdoor in alle rust een hapje eten en shoppen. 

Het overzicht van alle genomen maatregelen kunt u terugvinden via www.ostendairport.aero.

De luchtvaartmaatschappijen hebben zelf ook een aantal maatregelen genomen om de veiligheid tijdens de vlucht te garanderen. Daarom is het raadzaam om ook de website van TUI fly (www.tuifly.be) te raadplegen. Zij informeren u over eventuele beperkingen op onder andere handbagage, aangepaste boarding procedures, etc. 

Fly relax fly regional
Dankzij het regionale karakter van onze luchthaven hebben wij alle troeven in huis om drukte te vermijden. Door een betere spreiding van de vluchten zal het aantal passagiers doorheen het luchthavengebouw erg beheersbaar zijn. Verder garanderen wij nog steeds, ook met de genomen maatregelen, korte wachttijden aan de check-in balies gevolgd door een vlotte veiligheidscontrole. Daarbovenop zijn er geen lange wandelafstanden doorheen onze luchthaven en bent u in no time van de parking tot aan de gates. Luchthaven Oostende-Brugge draagt een optimale passagiersbeleving dan ook hoog in het vaandel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in