Het Economisch Huis Oostende wil met deze oproep de inwoners van Oostende stimuleren om beroep te doen op loopbaanbegeleiding door financieel tussen te komen.

Waarom loopbaanbegeleiding?

Een loopbaanbegeleider helpt je om je eigen loopbaan in handen te nemen:

  • Welke mogelijkheden zijn er voor jou?
  • Welke vaardigheden kun je verbeteren?
  • Op welke gebieden kun je sterker worden?

Zo krijg je een goed zicht op de richting die je loopbaan kan uitgaan op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst.

Wat betaalt het Economisch Huis Oostende?

Je krijgt gratis 4 uur loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaanbegeleidingscentrum in Oostende.

Voor wie?

Alle Oostendenaars kunnen deze loopbaanbegeleiding aanvragen:

  • zelfstandigen
  • mensen in tijdelijke werkloosheid
  • mensen in de zorg die nood hebben aan zelfreflectie
  • werknemers
  • werknemers die nog tewerkgesteld zijn

Diaspoor Werk Met Zin de ideale partner voor jouw loopbaanbegeleiding

Met zijn 60 experten en een 250 locaties is Diaspoor Werk Met Zin een van de grootste spelers op het vlak van loopbaanbegeleiding en trainingen in België. Onlangs viel de beslissing dat ze hun hoofdzetel zullen verplaatsen naar Oostende. De tijd is rijp om terug thuis te komen, zegt de zaakvoerder Sandra Bonny met een brede glimlach.

Ik heb hier altijd graag gewoond, maar voor mijn gezin en het werk trok ik rond mijn dertigste naar het binnenland. Corona is bij mij de aanzet geweest om te beseffen dat ik weer dichter bij de familie wil wonen en zo is de beslissing gevallen. Eerlijk gezegd…ik miste het zeetje en de lekkere visjes ook enorm. 

Ik denk ook oprecht dat we veel kunnen betekenen voor de Oostendse bevolking. Veel werknemers zitten met vragen, onzekerheden, problematieken allerhande op het werk en daar kunnen we ze zeker in bijstaan door onze jarenlange ervaring in het werkveld. 

Maar ook ondernemers hebben het zeer zwaar te verduren. Het is altijd al bijzonder geweest aan de Kust. De zomermaanden loopt het over van het werk, de wintermaanden moeten worden overbrugd en dat is niet altijd evident. Corona heeft het allemaal nog meer onzeker en moeilijker gemaakt. De aanpassingen wegen zwaar, de bedrijven die nog niet terug open mogen bloeden. 

Maar hoe werkt dat dan, die begeleidingen? 

Diaspoor is een gemandateerd centrum van VDAB voor de Loopbaancheque. Dat wil zeggen dat een werknemer of een ondernemer die begeleiding bij ons wil volgen, gebruik kan maken van de Loopbaancheque van VDAB. Je kan hierdoor bij ons voor 80 euro maar liefst 7 uur individuele begeleiding krijgen rond alles wat met professionele vragen te maken heeft.  Voor de één is het op zoek gaan naar meer voldoening, voor de ander beter omgaan met stress, het oplossen van een conflict, het opzoeken van een nieuwe uitdaging of zich ontwikkelen als ondernemer.Voor ondernemers hebben we bovendien een totaal nieuw concept uitgewerkt dat zeer wordt gewaardeerd.

We werken met methodieken die je inzichten geven in je situatie en die je aldus sterker maken. Daarnaast zijn al onze begeleiders op de hoogte van arbeidswetgeving, kennen ze de arbeidsmarkt en hebben daarboven nog vaak andere expertise. 
We gaan van start met 4 coaches in Oostende en we hebben ondertussen 7 begeleidingsplaatsen beschikbaar. 
Veronique Cobbaert  loopbaanbegeleider & PsycholoogAnoda Mbuku Kasi loopbaanbegeleider & PsycholoogNicole Cox loopbaanbegeleider & Expert Financial ManagementSandra Bonny Loopbaanbegeleider & Expert Sociale Wetgeving en arbeidsmarkt   

Onze persoonlijke pagina en contactgegevens vind je op de website: https://diaspoor.be/over-diaspoor/#West-Vlaanderen

Je kan vrijblijvend bij Diaspoor terecht voor een kennismaking. Telefonisch, online of live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in