Burgemeester Tommelein heeft een handelszaak, La Croisette langs de Albert I-promenade in Oostende verplicht laten sluiten voor één maand. Na een reeks controles bleek dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden naast andere problemen.

Vrijdag gingen verschillende diensten langs bij La Croisette op de Albert I-promenade in Oostende. De politie van Oostende, de brandweer, FOD Financiën, RVA en het FAVV bundelen hun krachten om samen een controle uit te voeren in de handelszaak. Bij die controle werden verschillende inbreuken vastgesteld door de diensten.

De brandweer gaf het advies om de zaak per direct te sluiten omdat er een groot brandgevaar is. Daarnaast werden ook een aantal ernstige overtredingen vastgesteld op het gebied van arbeidswetgeving, fiscaliteit en naleving van de coronamaatregelen.

Door de combinatie van al deze factoren werd via een burgemeestersbesluit beslist om de handelszaak onmiddellijk te sluiten voor de periode van één maand. Een mogelijke heropening is pas aan de orde na een controle van de brandweer en een daaropvolgend positief verslag.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in