Er komt een nieuwe fase aan in het gehanteerde circulatieplan. Tot op vandaag mag je in de Kapellestraat maar in één richting wandelen, op deze beslissing kwam heel wat kritiek van bezoekers en handelaars van de straat. Dit wordt nu aangepast om het comfort van winkelen opnieuw te verhogen.

 In nauw overleg met de handelaars en na een nieuwe evaluatie, wordt het circulatieplan in de winkelstraten aangepast. De Kapellestraat zal vanaf maandag 8 juni in twee richtingen toegankelijk zijn, waarbij rechts aanhouden de nieuwe regel is. De afstandsregels (1,5 meter) blijven van kracht. Stewards zullen mensen nog steeds begeleiden waar nodig en tijdens het Vaderdagweekend is er straatanimatie voorzien.

Ook het veiligheidsplan in de winkelwandelstraten is een dynamisch plan. Op drukke momenten kan opnieuw éénrichtingsverkeer ingeroepen worden om de veiligheid te garanderen. Fietsen in de drukste winkelstraten blijft (ook vanaf 8 juni) niet toegelaten, om de social distancing te verzekeren.

15 REACTIES

  1. Het fietsverbod zou permanent moeten worden in de kapellestraat.Er zijn genoeg fietsparkeerplaatsen.Op drukke dagen is het niet verantwoord dat er fietsers rijden waar ook kleine kinderen lopen.

  2. Met de fiets is er plaats genoeg de zij straten voor die paar straat winkels is t beter geen fietsen die fietsen,Oostende heeft genoeg plaats om toertje te fietsen niet in winkelstraten

  3. Het gaat hier niet alleen om fietsen. Is het wel breed genoeg om in deze omstandigheden tweerichtingsverkeer voor voetgangers te voorzien? Wat met de verplichte social distancing? Het elkaar kruisen, het op elkaars hielen zitten door achteroplopende voetgangers,… Opnieuw moet veiligheid wijken voor zogenaamd winstbejag. Gaan winkels immers een grotere omzet hebben omdat men nu geen blokje meer moet rondwandelen?

  4. Aan Gunter: De mensen trekken er zich nu ook al niets van aan als er nog geen stewards staan.Borden hebben voor velen geen betekenis meer.Er moet altijd iemand bij staan.En dan nog beginnen ze zagen !

  5. De kappellestraat zou moeten blijven zoals ze nu is… Want op de oude manier vind ik dat de sociale distandsing niet gaat gaan niemand ga dat kunnen respecteren zoals het moet!!! Een richting punt. En de winkels kon je ook overal naartoe dus waar is het probleem!!!! En idd de fietsers verbod!!!

  6. Idd. Het kan best een verbetering zijn/worden, de Kappellestraat enkel voor voetgangers, rolwagens, roulators en traag rijdende Scootmobiels voor te behouden

  7. Geen fietsen en steps in de winkelstraten en ook niet op de Zeedijk. Heel gevaarlijk. Er is plaats genoeg om elders te fietsen.

  8. Het park was vroeger verboden voor fietsers.Nu mogen ze wel.Ik begrijp dat niet.Er zijn fietspaden langs alle kanten van het park.Een park hoort een oase te zijn om rustig te wandelen.Niet om opgeschrikt te worden door fietsers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in