Traditioneel stijgt de piek van het aantal werklozen tijdens de zomer in Oostende, dat is een trend die al jaren te zien is. In augustus zouden die cijfers iets moeten verbeteren.

De eerste zomermaand is voor jobs dus geen goeie maand en dit ondanks tal van vacatures in de horeca-sector. Het feit dat er veel schoolverlaters bijkomen die zich registreren op de arbeidsmarkt heeft hier natuurlijk veel mee te maken.

Oostende slechtste leerling van West-Vlaanderen

In heel West-Vlaanderen bedraagt de werkloosheid gemiddeld 5 %, in Oostende is dat 10,2 % meer dan het dubbele dus. De trend is de laatste jaren al verbeterd maar toch blijven we bij de slechtste leerlingen in Vlaanderen.

Enkel Antwerpen, Turnhout en Ronse doen nog slechter in Vlaanderen. Het is dus wachten op economische impulsen in Oostende om meer werk te maken van werk.

De Brexit kan een geschenk zijn

De Brexit die er eind oktober zit aan te komen zou voor Oostende wel eens een groot cadeau kunnen zijn tenminste als de huidige bestuursploeg werk wil maken van een nieuwe ferry-verbinding tussen Oostende en Dover.

Door de douane-formaliteiten die erbij komen zal er veel meer papierwerk en mensen nodig zijn. We kunnen maar hopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in