Om de horeca extra te ondersteunen, bood Stad Oostende alle horecazaken de kans om hun terras uit te breiden tijdens de zomermaanden. De (permanente open) zomerterrassen mogen nu blijven staan tot het einde van het jaar. De ‘winterterrassen’ mogen al een maand vroeger geplaatst worden.

De Oostendse horeca kreeg het door de coronamaatregelen hard te verduren. Na de gedwongen sluiting omwille van corona, waren er nog een tijd lang strenge regels rond sociale afstand. Daarom besliste Stad Oostende dat horecazaken hun terrassen mochten uitbreiden. De periode van de vergunde terrassen werd later verlengd tot en met 7 november 2021. Vandaag werd bovendien beslist dat deze (permanente open) ‘coronaterrassen’ mogen blijven staan tot 31 december. Bovendien mogen ook de winterterrassen nu al een maand vroeger worden geplaatst, vanaf 1 november.

Winterterrassen tot 31 januari

Permanente open terrassen kunnen van 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022    worden omgevormd tot een zogenaamd ‘winterterras’. De winterterrassen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden rond openbare orde, (brand)veiligheid en rookverbod. Een winterterras is een tijdelijk gesloten terras. In tegenstelling tot de gewone gesloten terrassen moeten de zij- en voorwindschermen niet doorzichtig zijn vanaf 1,10 meter. Om een winterterras te kunnen plaatsen, kunnen uitbaters vervroegd een digitale aanvraag indienen via www.oostende.be/winterterras. De aanvraag is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in