Om de horeca maximaal te ondersteunen bij de heropstart, bood Stad Oostende alle horecazaken de kans om hun terras uit te breiden tijdens de zomermaanden. De periode waarin de terrassen kunnen blijven staan, wordt nu verlengd tot en met zondag 1 november 2020 op alle plaatsen waar dit mogelijk is. De stad werkt intussen ook een soepele regeling uit voor de winterterrassen.

De Oostendse horeca kreeg het door de coronamaatregelen hard te verduren. Na de gedwongen sluiting omwille van corona, gelden op vandaag nog steeds strenge regels rond sociale afstand. Eerder besliste Stad Oostende daarom dat horecazaken hun terrassen mochten uitbreiden. Die extra capaciteit qua zitplaatsen helpt de uitbaters om hun zaak rendabel te houden en werd positief geëvalueerd. Nu beslist Stad Oostende daarom om de periode van de vergunde terrassen te verlengen tot en met zondag 1 november. De verlening geldt zowel voor de aanvankelijke vergunde zomerterrassen als voor de uitbreiding die werd goedgekeurd omwille van corona.

239 uitgebreide terrassen in Oostende

Eerste schepen Björn Anseeuw: “Stad Oostende gaf de horeca een duwtje in de rug door de terrassen tijdens de coronatijd uit te breiden tot eind september. Zo werden maar liefst 239 terrassen een flink stuk groter. Dat zorgde voor meer gezelligheid en sfeer in onze stad. Het zijn jammer genoeg nog steeds moeilijke tijden en de coronamaatregelen zijn nog altijd van kracht. Het is dan ook evident dat Stad Oostende alles op alles zet om de horeca te blijven steunen en alles veilig te laten verlopen.’

Schepen van Ondernemen, Charlotte Verkeyn, vult aan: “Stad Oostende wil de zwaar getroffen horecasector steunen waar het kan. Tijdens de zomermaanden hebben we hulp kunnen bieden door de uitbreiding van terrassen. De horeca-uitbaters ervoeren dit heel positief. Het zorgt voor een extra boost in de beleving. Het is dan ook met plezier dat we kunnen aankondigen dat de actie wordt verlengd.”

Ook voor de winterterrassen zal een soepele regeling worden uitgewerkt. Stad Oostende zal nagaan of die terrassen eventueel ook vroeger kunnen worden opgebouwd. Horeca-uitbaters met vragen hierover zullen zich hiervoor kunnen wenden tot het Economisch Huis.

Oktoberfoor en Adolf Buylstraat

In de Adolf Buylstraat is de verlenging tot 1 november helaas niet van toepassing omdat er momenteel werken aan de gang zijn. Hetzelfde geldt voor de horecazaken op het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus-en-Paulusplein, omdat daar de Oktoberfoor plaatsvindt vanaf vrijdag 9 oktober tot en met zondag 8 november. De opbouw van de foor start al vanaf maandag 5 oktober. De horecazaken op de pleinen waar de foor doorgaat (Wapenplein, Groentemarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus-en-Paulusplein) kunnen uiteraard tijdens het weekend van 3 en 4 oktober wel nog het openbaar domein bezetten met hun vergund uitgebreid terras.

Door de verlenging van de uitgebreide terrassen, zal de Kapucijnenstraat tussen de Langestraat en de Hofstraat en de Dwarsstraat nog steeds afgesloten blijven voor alle verkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in