Om de horeca te ondersteunen na de coronacrisis, verleende Stad Oostende vergunningen voor het gratis uitbreiden van terrassen. De Stad besliste nu om deze zogenaamde ‘coronaterrassen’ en de seizoensterrassen te verlengen tot en met 7 november 2021.

Om de horeca in deze maatschappelijke en economische moeilijke tijden te steunen, bood de Stad Oostende aan alle horecazaken de mogelijkheid om tot en met 30 september 2021 hun bestaande terras uit te breiden of een tijdelijk terras aan te vragen.

Om de horeca nog verder te ondersteunen, wordt de periode waarin deze vergunde terrassen geplaatst mogen worden verlengd tot en met zondag 7 november 2021 op alle plaatsen waar dit mogelijk is. Deze verlenging geldt ook voor de gewone seizoensterrassen.

Vrijstelling belasting op de uithangborden

Als gevolg van de verlenging blijft de Kapucijnenstraat tussen de Langestraat en de Hofstraat afgesloten voor alle verkeer. Ook de Dwarsstraat blijft verkeersvrij. Op het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus- en -Paulusplein is er – omwille van de Oktoberfoor – geen verlenging mogelijk.

Daarnaast blijft ook de reclame op terrasonderdelen van deze tijdelijke terrassen vrijgesteld van belasting op de uithangborden.

Permanent uitgebreide terrassen vanaf volgende jaar

Stad Oostende hoopt om de horecazaken zo een extra duwtje in de rug te geven. Er wordt intussen ook gewerkt aan een regeling om de uitgebreide terrassen vanaf volgend jaar permanent mogelijk te maken. Dit zal dan wel, zoals in de periode voor corona, tegen een vergoeding zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in