Ook deze zomer telt het Oostendse strand weer een aantal beachbars. De opbouw van deze tijdelijke bars op het strand startte deze week. De beachbars -coronaproof en conform de geluidsnormen- blijven tot 27 september 2020 en mogen elke dag de deuren openen van 10.00 uur tot middernacht.

Op het strand ter hoogte van het Kursaal/Westhelling komt opnieuw de Blue Buddha Beach. Het Q Beach House is er dit jaar -voor het eerst- niet bij. De beachbars Bondi Beach en Polé Polé Beach bevinden zich in de zone tussen Kursaal Oostende en het Zeeheldenplein. Aan het Klein Strand komt dit jaar de nieuwe beachbar ‘Petite Plage’. In Mariakerke zijn er dit jaar twee beachbars: Marie K (t.h.v. de Diksmuidestraat) en Buddha Mar (t.h.v. de 17-oktoberstraat).

De beachbars hebben een EHBO-post, publieke sanitaire voorzieningen, een terras met een tijdelijk karakter en/of lockers voor het opbergen van persoonlijke spullen. De uitbaters zorgen voor een zomerse invulling van de beachbar, met een aangepast decor en een stijl passend bij de strandbeleving.

Alle beachbars zullen ook de coronamaatregelen voor de horeca strikt toepassen, zodat de sociale afstand tussen de bezoekers gegarandeerd is. Er geldt ook een aantal geluidsnormen.

  • van 10.00 tot 22.00 uur: mag er muziek worden gespeeld, waarbij de geluidsnorm van maximum 75 decibel geldt, gemeten op het terras van de beachbar.
  • van 22.00 tot 24.00 uur: geen muziek
  • er moet voor de politie een makkelijk toegankelijke geluidsmeter geplaatst worden.

Stad Oostende wil met de beachbars voor extra comfort zorgen voor de strandgasten en de strandbeleving naar een nog hoger niveau tillen. Door een duidelijke bepaling van de geluidsnormen en regelmatige controles op de naleving ervan, willen we een goed evenwicht bewaken voor de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in