Stad Oostende is op zoek naar een nieuwe uitbater voor het Leescafé. Geïnteresseerden kunnen een offerte indienen tot 30 september 2020.

Samen met de bibliotheek vormt het Leescafé een belangrijke ontmoetingsplaats in de stad. Iedereen is er welkom en het is een plek die uitnodigt om te lezen. De bib en het Leescafé versterken elkaar hierin.

Voor de uitbating van het Leescafé is Stad Oostende op zoek naar een concessionaris. Het is de bedoeling dat de nieuwe uitbater extra kansen biedt aan werkzoekenden die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Dit door onder andere werknemers aan te werven uit de sociale economie.

De kandidaat-uitbater betaalt jaarlijks een vergoeding van 8.950,81 euro (exclusief btw).

Schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert is zeer tevreden dat er niet voor een puur commerciële aanpak gekozen wordt. “Door de vaste prijszetting kan er bovendien gefocust worden op een kandidaat die de beste samenwerking tussen het Leescafé en de bibliotheek voor ogen heeft. Een goede symbiose kan de werking van beide partijen enkel maar versterken”.

Ook Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn is opgetogen met de gang van zaken.  “We kozen bewust voor een aanbesteding met een sociale clausule erin. Op die manier grijpen we elke kans om de tewerkstellingskansen in onze stad te verhogen”.

Wie interesse heeft, kan een offerte indienen tot 30 september 2020. De toewijzing voor de uitbating van het Leescafé gebeurt na een onderhandelingsprocedure met bekendmaking.

Het volledige bestek voor de toewijzing van de concessie voor de exploitatie van het Leescafé is vanaf 23 juni te vinden op www.oostende.be

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in