Gisteren was er een overleg tussen de verschillende kustburgemeesters en daar werd een heropening van de horeca tegen de Paasvakantie besproken. Daarnaast werd er ook nog het toelaten van raamverkoop bij strandbars en de heropening van horecaterrassen besproken.

De burgemeesters van alle kustgemeentes zaten gisteren samen om te overleggen over de aankomende Paasvakantie. Ze willen een gezamenlijk standpunt innemen en hun bevindingen overmaken aan de overheid. Er wordt onder de huidige omstandigheden opnieuw heel veel volk verwacht aan de Belgische Kust tijdens de Paasvakantie.

Dat vele volk brengt ook een aantal problemen met zich mee, zoals een gebrek aan toiletten. Daarom willen de kustburgemeesters liefst dat de horeca heropend zou worden tegen het begin van de Paasvakantie, als dat niet kan willen ze tenminste een heropening van de terrassen.

Het laatste weekend van de krokusvakantie was het al erg druk in Oostende en dat zorgde toen voor behoorlijk wat problemen, tijdens de Paasvakantie wordt er nog een pak meer volk verwacht aan zee. Bij een heropening van de horeca is het volgens de burgemeesters makkelijker om het volk over de stad te spreiden.

Als een heropening niet tot de mogelijkheden zou behoren dan is raamverkoop voor de strandbars een mogelijk alternatief voor de kustburgemeesters.

Opbouw van strandcabines niet uitgesteld

Vanaf 15 maart zal er gestart worden met de opbouw van de strandcabines, vorig jaar werd dit door de COVID-maatregelen uitgesteld.

1 REACTIE

  1. Met alle respect voor horeca, maar coronacijfers en adviezen van de experts niet in de wind slaan. Vermijden dat erger volgt in de zomermaanden, met het tempo dat er nu wordt gevaccineerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in