Vandaag werd bekend gemaakt dat de heropening van de horeca die voorzien is op 1 mei niet langer zeker is. Dat wordt door verschillende politieke partijen bevestigd. Frank Vandenbroucke liet in het VTM-nieuws weten dat hij zich niet langer op data wil vastpinnen.

Het is nog maar een drietal weken geleden dat er een exit-strategie werd voorgesteld en dan zou er vanaf mei veel meer mogelijk zijn. OOk de horeca zou kunnen heropenen op dat ogenblik, door de stijgende cijfers staat die beslissing nu weer op de helling. Pretparken die normaal in april de deuren mochten openen moeten gesloten blijven tijdens de paasvakantie.

Vandaag werden dan een aantal nieuwe maatregelen genomen. Je mag buiten opnieuw niet met meer dan vier personen afspreken, kappers en niet-medische contactberoepen moeten dicht en shoppen kan vanaf nu enkel nog op afspraak.

De maatregelen die nu ingaan blijven gelden tot 25 april, hierdoor lijkt het hoogst onzeker dat de horeca op 1 mei wel zal mogen heropenen. Dat zou het zoveelste drama zijn voor de horeca in Oostende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in