De horeca in Oostende heeft het heel erg zwaar te verduren dat weten we al langer. Het zijn zeer zware tijden voor de uitbaters en werknemers in die sector. Nu men opnieuw religieuze vieringen moet toelaten na een arrest van de Raad van State kwam Xavier Troisi, eigenaar van de Crayon, met een origineel idee. Hij lanceert het Crayonisme.

Xavier Troisi is één van die mensen die het zwaar te verduren heeft door de gevolgen van de coronacrisis. Zijn café, de Crayon is nu al een tijdje dicht en hoop op beterschap is er nog niet meteen. Xavier lanceerde vanmorgen een idee om zijn café toch open te mogen doen. Sinds er door de Raad van State werd beslist dat religieuze vieringen opnieuw mogelijk zijn wil hij, met een knipoog natuurlijk, het Crayonisme starten.

Volgelingen, aanbidders en andere fans!

Wie in het Crayonisme gelooft, is voortaan elke zondag ten elven welkom om de viering bij te wonen. Mijn bloed en lichaam zullen u onder de vorm van shotje Limoncello en stukje lekkere pizza toebedeeld worden. In plaats van wierook zal iets anders verbrand worden, en ik durf te stellen dat velen onder jullie aan die geur meer plezier zullen beleven. Voordien is er tijd om ten biechte te komen maar ik verwittig jullie op voorhand, ik ben niet echt vergevingsgezind.

Intussen oefen ik verder om water en rum te veranderen en kunnen jullie alvast oefenen om het zondagsgebed van buiten te leren:

Onze Xavier, die nooit in de hemel zal geraken, uw naam worde geheiligd, uw tapkraan lope, uw wil geschiede achter de toog als op terras.Geef ons heden onze dagelijkse pintjes en vergeef ons onze poef, zoals ook wij vergeven dat je soms kwaad bent, en breng ons weer in beproeving, en zet die muziek weer volle bak.

Amen.

Mijn oprechte dank aan de Joodse gemeenschap om mij op het idee te brengen! Blijkbaar is Vincent Van Quickenborne bereid om snel toe te geven, so here we go!

Geen beschrijving beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in