Vanavond worden een aantal nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, zo lekte ondertussen al uit dat vanaf nu vrijdag alle cafés in het hele land om 23.00 uur moeten sluiten. Dat is voor Oostende slecht nieuws, zeker ook omdat het aantal besmettingen in Oostende veel lager is dan elders in België

De stijgende curve van het aantal besmettingen heeft de nieuwe regering overtuigd om een aantal nieuwe maatregelen in te voeren. Er zijn vermoedens dat de sociale bubbel terug gebracht zal worden naar 3 en vooral ook de maatregelen die opnieuw de horeca behoorlijk hard zal treffen. Vanaf vrijdag moet elk café in België sluiten om 23.00 uur en mag je nog met maximaal 4 personen aan een tafel zitten op café.

In Oostende ligt het aantal besmettingen laag. 37 personen waren de afgelopen twee weken besmet met het virus bovendien daalt het cijfer al een paar dagen op rij.

De horeca in Oostende heeft het al bijzonder hard te verduren gehad tijdens de coronacrisis en de gevolgen laten zich stilaan zien, meer en meer zaken krijgen het moeilijk om te overleven. Voor de horeca in Oostende wordt het hopen dat de maatregel om de cafés om 23.00 uur te sluiten nog voor de herfstvakantie wordt terug gedraaid.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in