Ook deze zomer telt het Oostendse strand weer een aantal strandbars. De opbouw van deze tijdelijke bars op het strand ging intussen van start. De beachbars zijn open van 12 mei tot 29 augustus 2021 en mogen elke dag de deuren openen van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Op het strand ter hoogte van het Kursaal/Westhelling komt opnieuw de Blue Buddha Beach. De beachbars Bondi Beach en Polé Polé Beach bevinden zich in de zone tussen Kursaal Oostende en het Zeeheldenplein. Aan het Klein Strand is er opnieuw de beachbar ‘Petite Plage’. Nieuw dit jaar aan het groeistrand (westelijke strekdam) is de beachbar Chiri. In Mariakerke zijn er weer twee beachbars: Marie K en Buddha Mar.

Daarnaast zijn ook de permanente strandbars weer open: LidoPIERPhare East en surfclub Inside/Outside.

Ook het Q Beachhouse komt deze zomer terug naar het Groot Strand tussen de Kemmelbergstraat en de Parijsstraat. De opbouw is voorzien van maandag 24 mei t.e.m. vrijdag 25 juni 2021. Q Beachhouse is geopend van zaterdag 26 juni t.e.m. dinsdag 31 augustus 2021. De afbraak gebeurt van woensdag 1 t.e.m. maandag 13 september 2021.

De beachbars hebben een EHBO-post, publieke sanitaire voorzieningen, een terras met een tijdelijk karakter en/of lockers voor het opbergen van persoonlijke spullen. De uitbaters zorgen voor een zomerse invulling van de beachbar, met een aangepast decor en een stijl passend bij de strandbeleving.

Conform de voorwaarden van een evenement in het PRUP (Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan), mag er ook eten en drank geserveerd worden. Alle beachbars zullen de coronamaatregelen strikt toepassen, zodat de sociale afstand tussen de bezoekers gegarandeerd is.

Richtlijnen in verband met de geluidsnormen

Geluidsexpert: bij de start van de beachbars wordt opnieuw een geluidsexpert ingeschakeld. Deze expert wordt aangeduid door Toerisme Oostende vzw om een geluidsplan op te maken om de geluidshinder voor de omwonenden in te perken.

De geluidsnormen worden als volgt vastgelegd:

  • van 10.00 tot 22.00 uur: mag er muziek worden gespeeld, waarbij de geluidsnorm van maximum 75 decibel geldt, gemeten op het terras van de beachbar.
  • van 22.00 tot 24.00 uur: geen muziek
  • Er moet voor de politie een makkelijk toegankelijke geluidsmeter geplaatst worden.

Stad Oostende wil met de beachbars voor extra comfort zorgen voor de strandgasten en de strandbeleving naar een nog hoger niveau tillen. Door een duidelijke bepaling van de geluidsnormen en regelmatige controles op de naleving ervan, willen we een goed evenwicht bewaken voor de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in