Het is de Franse groep ECA die een dronefabriek gaat bouwen op het grondgebied in Oostende. In de Tijd lezen we dat er in Oostende zal gewerkt worden aan waterdronetechnologie die uniek is in de wereld.

Dat de nieuwe dronetechnologie in België gebouwd zou worden was al zeker net zoals ook al zeker was dat er een fabriek gebouwd zou worden alleen stond in het initiële contract vermeld dat de fabriek in Zeebrugge gebouwd zou worden. De keuze viel nu toch op Oostende.

De keuze voor Oostende komt er omdat er in Oostende reeds andere bedrijven aanwezig zijn met expertise op het gebied van drones daarnaast was het vooral de plaats waar de fabriek komt, dicht bij het water die van groot belang was.

De dronefabriek komt aan het Zwaaidok in Oostende op de vroegere Beliard-site en zal 5.000 vierkante meter groot worden. De investering bedraagt enkele miljoenen euro en de fabriek brengt ook 70 jobs met zich mee. Het zijn vooral technische profielen die gezocht worden.

In de fabriek zal een honderdtal onderwaterdrones geassembleerd worden voor de twaalf nieuwe mijnenjagers. De Haven van Oostende is heel erg blij dat ECA uiteindelijk voor Oostende heeft gekozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in