In september vorig jaar vroeg het Economisch Huis een extra budget van 1,1 miljoen euro, dat werd toen toegekend door de gemeenteraad. Uit navraag blijkt nu dat er van dat geld bijna niets naar de lokale handelaars in Oostende is gevloeid. Het was John Crombez (Sp.a) die dit punt vanavond op de gemeenteraad bracht en die zich afvroeg waar het geld dan wel naartoe is gevloeid.

Het blijkt dat het meerendeel van het geld werd gebruikt voor de inrichting van het stadscentrum en voor de aanstelling van een team die het shoppen moet begeleiden. Hoeveel geld er nu exact naar de handelaars in Oostende is gevloeid dat is nog steeds niet duidelijk. Dat het slechts een fractie van die meer dan één miljoen euro dat is ondertussen wel duidelijk.

Het Economisch Huis staat al langer ter discussie omdat er veel budget naartoe vloeit en dit terwijl het maar povere resultaten kan voorleggen. Charlotte Verkeyn (N-Va) is nu verantwoordelijk voor Het Economisch Huis en ook zij kon niet antwoorden op de vraag die door John Crombez werd gesteld. Het is duidelijk dat de Oostendse handelaars niet moeten rekenen op financiële steun van Het Economisch Huis.

Nieuwe CEO gezocht

Ondertussen loopt er een procedure om een nieuwe CEO te vinden voor het Economisch Huis en ook over die procedure bestaat er veel discussie. Er is een extern selectiebureau aangesteld die ervoor moet zorgen dat de juiste kandidaat gevonden wordt maar de Raad van Bestuur wil ten alle tijde kunnen inzien wie er deelneemt en naar de volgende ronde gaat.

John Crombez stelt zich vragen bij hoe die procedure wordt ingesteld en opgevolgd…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in