De kostprijs van een rusthuis in Oostende is de laatste maand met gemiddeld bijna 100 euro per maand gestegen. John Crombez kaart dit probleem al een paar maand aan in de gemeenteraad.

Prijsverhoging is noodzakelijk

Bart Tommelein verdedigt zich dat de stad genoodzaakt is om een indexering toe te passen. Het vorige bestuur heeft dit steeds nagelaten en daarom moest nu een inhaalbeweging worden gemaakt. Het huidig stadsbestuur had dus geen keuze volgens de burgemeester, en dit door de nalatigheid van het vorige stadsbestuur.

Bovendien blijkt uit verschillende studies dat de prijzen voor rusthuizen in Oostende zich aan de lage kant bevinden in vergelijking met de rest van Vlaanderen.

Prijsverhoging niet nodig volgens Crombez

Crombez haalt aan dat de prijsstijging helemaal niet nodig was en dat dit een bewuste belastingverhoging zou zijn. Hoe het allemaal betaalbaar moet blijven daar heeft Crombez geen antwoord op.

Boksmatch: ronde 4

Daarna vervielen beide heren opnieuw in een welles nietes discussie, eerst nog beleefd daarna wat meer geagiteerd. Volgens Crombez gaat het niet over een indexatie maar over een prijsverhoging. Volgens Tommelein is de indexatie geen belastingverhoging en zijn ze verplicht om de rekeningen op orde te krijgen.

Deze discussie wordt vanavond ongetwijfeld nog vervolgd en we kunnen al voorspellen dat de toon alsmaar minder vriendelijk zal worden….

3 REACTIES

  1. Typisch geldwolven die liberalen en zo zijn er nog van die partijen die dat graag doen en vooral rechts zijn , mensen die het al zo moeilijk hebben om de facturen van een woonzorgcentrum te betalen, denken die liberalen dat elke bejaarde een pensioen hebben van 2000 euro misschien??? En ik vind ook niet dat de kinderen of kleinkinderen ervoor moeten opdraaien want dat is ook uitbuiting van mensen die het probleem niet hebben gevraagd!!

  2. In Oostende moeten de kinderen of kleinkinderen niet opdraaien voor de kosten van rusthuizen en dergelijke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in