Het was Tommelein die vandaag bekend maakte dat de Adolf Buylstraat in 2020 een make-over gaat krijgen. De Adolf Buylstraat wordt in de loop van 2020-2021 volledig heraangelegd. Niet enkel de straat zelf krijgt een make-over, maar ook de riolen en andere nutsvoorzieningen zoals water en gas worden volledig vernieuwd.

Dit zal grote gevolgen hebben voor de handelaars in de straat en daar is de stad niet doof voor. De handelaars moeten hun terras eerder afbreken, dus ook de permanente terrassen. Daarom is het nodig dat alle handelaars hun terras in de straat afbreken tegen 27 januari 2020 aldus Tommelein.

Afbeeldingsresultaat voor adolf buylstraat oostende

Tijdens de zomerperiode zal er asfalt liggen in de Adolf Buylstraat waardoor de handelaars in juli en augustus toch tafels en stoelen buiten kunnen plaatsen. De terrassen zelf kunnen er nog niet staan gezien de rioleringswerken starten in september 2020. Het stadsbestuur besliste om voor de periode juli-augustus een belastingvrijstelling te verlenen aan de handelaars voor hun tijdelijke terrassen. Een evidente keuze volgens het stadsbestuur, dat handelaars zo goed mogelijk wil ondersteunen tijdens de geplande werken.

Nieuwe Adolf Buylstraat moet klaar zijn tegen de zomer van 2021

Er moeten heel wat grote werken uitgevoerd worden in de Adolf Buylstraat en die zullen een pak tijd in beslag nemen. Begin 2020 wordt gestart met de werken en Tommelein verwacht dat de werken klaar zullen zijn tegen de zomer van 2021.

Black FridayBlack Friday

Al meer dan 2.100 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in